tiistai 28. huhtikuuta 2015

Toiveena järvinäköala




Eilen saimme taloon valoa, kun isot puut kaadettiin. Heti aloin toivoa lisää: järvinäköala! Näköalaa en ainakaan vielä tänään saanut, mutta risusavotan jälkeen pyöräilin rantaan ja kyllä kannatti: ihan ihmeellisen hieno auringonlasku! Huomenna onkin sitten taas luvassa lunta. Sääli muuttolintuja ja puutarhan kukkia.

Pitäisiköhän siirtyä takaisin kameraan, tällä puhelimella tulee epätarkkoja kuvia...




Risusavottaa




Sinne kaatuivat tyttären mietiskelypuu
 ja minun pyykkinarupuut. Mutta valoa tulee runsaasti sisälle taloon ja polttopuita talveksi.

Kun mies miettii, montako kuutiota kaadetuista puista tulee polttopuita ja kauanko niillä lämmittää taloa, niin nainen miettii, minne ripustaa pyykkinarun. Mutta halusinkin minä ostaa tämän talonkin heti, kun näin seinustoilla kukkivat akileijapenkit. Niin erilainen lähestymistapa asioihin ja hyvä niin.



maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kootaanko kokko?




Risusavottaa ja pihan haravointia. Lumet ovat melkein sulaneet ja huomiseksi on luvattu kymmenen astetta lämmintä. Kohta vihertää!


torstai 23. huhtikuuta 2015

Kevään merkkejä





Aamulla satoi lunta ja oli pakkasta. Iltapäivällä sain ihailla puutarhan ensimmäisiä kukkijoita. Oi huhtikuu!


keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevään siniset sävyt




Tänään sentään paistoi aurinko, vaikka tuuli  oli kova. Järvestä lähtivät jäät ja bongasin uivelopariskunnan. Töitä pitkälle iltaan, harmitusta ja huolta yhdestä ikävästä töppäyksestä. Olenkohan enää työkuntoinen vai pelkästään huolimaton?

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ompeluita






Hyvää ruokaa, nuorten seuraa ja ompelua. Puusavottaa, koirien lenkittämistä ja saunomista. Nyt hiljaista ja haikeaa; lohtusyömisen sijasta ompelin vielä yhden prototyypin miesten paidasta tunikaksi. Pussihohst ei ole oikein mun juttu ja tunika jäi liian lyhyeksi. Taidan ommella siihen vielä helman, joten jatkoa seuraa.

Ulkona tulee räntää, mukava istua telkkarin ääreen jännittämään vaalitulosta.

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ompelulanit



Ompelulanit ensin kylän marttojen kanssa: miesten paidoista tuli esiliinoja ja vanhoista t-paidoista pipoja. Huomenna ompelulanit jatkuu oman väen kesken. Syödään "juhlasalissa" ja keittiön pöytä on varattu ompeluun. Aamulla kumminkin käydään ensin linturetkellä: haluaisin bongata kapustarinnan, surumielisen viheltäjän.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Siistiä!

Oppilaan kommentti: "Nyt täällä näyttää kässän luokalta, yleensä täällä on liian siistiä." Siistiä, vai mitä?




tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tikkaus tehty!

Sain tikkauksen tehtyä! Enää reunakkeen ompelu!



maanantai 13. huhtikuuta 2015

Peiton pistelyä

Tässä ahkera neulanhaltija pistelee pikkupikkupeittoa. Harmi, etten sittenkin laittanut solmuja nurjalle. Mutta katsotaan nyt, mitä peiton saaja sanoo, pitääkö tikata uudestaan vai kelpaako näin.


sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Keväthavaintoja


Ihanaa, aurinko paistoi tänäkin aamuna! Aamulenkillä näin heinäsorsia ja telkkiä, kuulin peipon ensimmäistä kertaa tänä keväänä ja bongasin västäräkin! Saukkoa ei näkynyt.





lauantai 11. huhtikuuta 2015

Päivän paistetta

Heräsin aamulla kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Olin reipas ja kerrankin ajoissa grafiikassa. Koko talven tekeillä ollut laatta on vihdoin valmis ja sain tehtyä pari vedosta. Syksyllä sitten lisää.

Iltapäivällä veneen tervausta raikkaassa kevätsäässä. Herkullista ruokaa ja kunnon päikkärit.

Västäräkkiä ei ole vielä näkynyt.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Perjantain parhaat

Pitkä kävelylenkki naapurin kanssa raikkaassa kevätsäässä. Sitten saunaan ja nyt suunnittelen viime kesänä aloitetun tilkkupeiton tekemistä valmiiksi. Oli tarkoitus mennä Jukka Pojan keikalle, mutta satoi ja oli neljä astetta lämmintä( Suomen kesä!). Tytär ehdotti, että mennään keikan sijasta Ikeaan. Innostuimme ostamaan Ikeasta tilkkupinkkoja ja niinpä sitten kesäyönä ompelimme tilkkupeiton.Vuorikangasta ja vanua ei ollut, nyt on.

Kävin myöhemmin kesällä Jukka Pojan keikallakin. Oli hieno keikka ja sisätiloissa onneksi.




keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kierrätystä


Ostin eilen kirpputorilta kassillisen miesten paitoja vitosella. Tänään tuunasin  niistä esiliinan ja hihoista hameen. Tässä innoissani laitan kuvat. Mitähän lopuista?

Päivän paras hetki

Työpäivät eivät aina ole herkkua, mutta kotiintulo on aina juhlallista.

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Sählystä

Niinkuin huomasitte, tuli samoja kuvia ja sama päivitysilmoituksia pariin kertaan, kun yritin muokata ja kuvat ja tekstit hävisi ja tuli yhtäkkiä takaisin jne.jne. Tarvitsen lisää harjoittelua...ehkä jo huomenna..

Sähköistä



Tuli vähän sählinkiä...en nyt enää muokkaa mitään, vaikka jääkin samoja kuvia, poistui äsken kaikki luvat ja tekstit, kun yritin muokata...ei tämä ihan vielä suju.




Pääsiäinen 2015






Nyt kun vielä saan vähän opastusta tämän puhelimen kameran käytössä niin kuvatkin paranee, toivottavasti.

Uusi alku




Pitkän tauon jälkeen kokeilen taas päivittää blogia. Olen viime aikoina ollut Facebookin lumoissa, mutta nyt olen saanut sen verran toiveita päivittää, että kokeilen taas blogia. Kaikkihan eivät ole Facebookissa. Varsinkin, kun voin nyt päivittää puhelimella, koska seiskaluokkalaiset neuvoivat minulle tänään, miten se tehdään. Siksi tuo outo päivitys päivällä. Tässä vähän kevään tunnelmia.


Pitkästä aikaa






Päivityksissä onkin ollut kunnon tauko,kun olen ollut niin Facebookin lumoissa. Nyt olen kumminkin saanut useammalta taholta toiveita, melkein vaatimuksia, päivittää myös blogia. Kaikkihan eivät ole Facebookissa. Olen jopa siirtynyt älypuhelinaikaan ja tänään seiskaluokkalaiset neuvoivat, miten puhelimella päivitetään, siksi tuo outo päivitys päivällä. Tässä kevään tunnelmia.

Koulussa

Täällä ollaan