sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä


Lampaanpaistia (en tiennyt, että lampaanpaistista voi edes vahingossa tulla sitkeä ja kuiva!), valkosipuliperunoita, pashaa ja suklaakakkua. Keskustelua (kiihkeää) kilvoittelusta ja vähän moraalista.
 
Minä joudun kilvoittelemaan tämän "Kuva päivässä" -lupaukseni kanssa. Tämä olikin kovempi urakka kuin luulin! Mutta olenhan sitä mieltä, että ihmisen on hyvä joka päivä kilvoitella vaikka kuinka pienissä asioissa: tarttua tiskirättiin ja pyyhkiä pöytä, vaikka kuinka inhottaisi tiskirätin tuntu kämmenpohjassa. Viedä likaiset sukat pyykkikoriin, vaikka mieluummin jättäisi ne siihen, missä ne riisui. Loppujen lopuksi siitä tulee hyvä mieli itselle ja läheisille. Ehkä kilvoittelulla lopulta saavuttaa enemmän kuin henkisellä laiskuudella tai jatkuvalla oman mukavuuden tavoittelulla.
 
 


lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantaina



Palavatko Pohjanmaalla  pääsiäisvalakiat tänä iltana? Täällä itä- Suomessa ei sellaista tapaa ole. Eivätkä trullit kulje navetoissa katkomassa lehmien häntiä niinkuin Pohjanmaalla kerrotaan tapahtuneen. Ainakin sellaisia tarinoita lapsena kuulin.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantai II


Säätiedotuksen mukaan saamme nauttia kevättalven kirkkaudesta ja kauneudesta vielä ainakin viisi päivää.

Pitkäperjantai







Jäi jo yksi päivä väliin! Ystäväni varoitti, että kuva päivässä on joskus iso urakka: mitään kuvattavaa ei tunnu olevan ja silloin kuvista tulee väkisin väännettyjä. Hän oli oikeassa.

Tämän päivän urakan hoidan heti aamusta ja todella kepulisti: otin kuvat ikkunan läpi heti herättyäni. Mieletön kirkkaus!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Otetaan, mitä on




Syyslomalla söin Milanossa herkullista munakoiso-oliivipizzaa, joka oli koko talven pizzasuosikkini. Tänään lämmitin keittiön uunin ja mietin, tekisinkö pitkästä aikaa pizzaa. Munakoisoa ei jääkaapissa ollut, mutta eilen luin jostain lehdestä parsakaalipizzasta ja kuinka ollakaan jääkaapista löytyi pestoa, mozzarellaraastetta ja parsakaali! Nyt parsakaalipizza on uusi suosikkini!

Kirkkoon en jaksanut lähteä, mutta sytytin kynttilät ja istuin hetken keväisessä iltavalossa.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Työorientoitunut



Arkisin olen erittäin työorientoitunut ihminen, mutta silti tekemättömiä töitä riittää. Minusta on tullut vanha ja tehoton. Kai. Tai sitten kaikki on vain muuttunut liian monimutkaiseksi.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hiljaisen viikon maanantai


 

Puolitoista tuntia kestäneen työpaikkapalaverin jälkeen olo oli kuin jälki-istunnosta lähtevällä oppilaalla: mitähän hyötyä tästäkin oli?

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kuva päivässä



Eilen lupasin, että laitan blogiin ainakin kuvan päivässä, jottei valokuvaaminen jää kokonaan. Kokeilen.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Irlanti - vielä kerran



















Vinttikoirakisoissa voitettin ja sitten hävittiin. Kirkoissa poikkesimme tuon tuosta; katolisuus herätti paljon ristiriitaisia tunteita, mutta etupäässä kuitenkin positiivisia - yllätys itselleni! Titanicin viimeinen  satamakaupunki teki vaikutuksen. Irlanti on ollut köyhä maa, jossa yksi perunasadon menetys on käynnistänyt valtavan muuttoaallon kauas merten taakse. Nälkä ja epäoikeudenmukaiset maanomistusolot pakottivat ihmiset lähtemään ja jättämään kotimaansa ikuisiksi ajoiksi.

Kaunis maa, rentoja ihmisiä, voin suositella!




sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Irlanti 3









Yksityiskoulujen oppilaat tunnistaa koulupuvuista. Yliopistolla luokkaeroja ei korosteta ainakaan vaatteilla. 




Musiikkia joka nurkalla, ulkona kaduilla ja sisällä pubeissa. Afternoon  tea jäi meiltä väliin; sen sijaan poikkesimme pubeihin lämmittelemään.






Irlanti 2








               






Tässäpä tunnelmia Irlannin matkalta. Keväistä, vihreää ja viileää. Kävelyä, hullua huumoria ja paljon naurua. Iloinen viikko nuoren matkaseuran kanssa virkisti niin paljon!