sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

lähdössä



Nonniin. Parin tunnin päästä lähtö Helsinkiin ja sieltä sitten kohti Kiinaa. Huh, miten olen alkanut jännittää tätä matkaa! En tiedä, onko jännityksen syy se, että joutuu "kielitaidottomana" maihin, joissa VOI tulla ongelmia. Jotenkin mielen pohjalle on syöpynyt entisten itäblokin maiden passi- ja viisumitarkastukset, kun koppalakkiset ja tiukkailmeiset miehet tulivat tarkastamaan passeja. Se oli tarkkaa touhua, aika pelottavaakin.



Kun palaan, arvelen puutarhassa kukkivan jo ainakin narsisseja. Pekingissä on kevät, 2-20 astetta lämmintä, on pitänyt pakata lämpimän ja viileän varalle. Aika täysi laukku...

perjantai 16. huhtikuuta 2010

elossa olen



Vähän blogiväsymystä niinkuin olette huomanneet... Kuvaaminenkin on ollut tauolla, vaikka huhtikuu on paras kuvauskuukausi. Joten vanhoilla kuvilla mennään.

Täällä on kevät, puutarha vielä uinuu ja pihakin on märkä ja kurainen. Valoa riittää iltaisin ja aamuisin. Minä olen lueskellut, tehnyt käsitöitä ja keskittynyt pääasiassa rentoutumiseen.

Mies palasi Karibialta ja kaikki lapset ovat vaihteeksi kotona, seuraavan kerran näemmekin vasta äitienpäivänä, sillä nyt lähden minä.




Tämä kuva on otettu tasan kaksi vuotta sitten. Istuin Helsingissä kiinalaisessa ravintolassa ystävieni kanssa.

Yli kolmekymmentä vuotta sitten reilasin Euroopassa.

Ja miten nämä liittyvät toisiinsa? Siten, että kaksi vuotta sitten tuolla ravintolassa puheeksi tullut matka Kiinaan junalla Siperian halki alkaa viikon päästä maanantaina. Eli palaan nuoruuteni reissukulttuuriin, junalla ja mahdollisimman kauas.