tiistai 30. maaliskuuta 2010

oi kevät!




Niin keväistä: jalat kastuivat ja auto juuttui sohjoon. Kaupassa hehkuivat keltaiset ruukkutulppaanit, krysanteemit ja narsissit. Minä valitsin ujot siniset helmililjat.

Pitsikirjan lumoissa kävin kirpparilla. Olin onnekas: löysin kolme nenäliinaa, joissa päärme on käännetty virkkaamalla. Oi ihanuus!

Ja löysin kamerasta käsitarkennuksen! Oi onnea, kun olen tähän asti antanut kameran ohjailla kuvaamista ja nyt saan päättää ihan itse!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

pitsiä!





Tänään se tuli postissa: ihana pitsikirja. Niin kaunis, täynnä tietoa pitseistä, ihastuttavia ideoita.... täydellinen kirja kenelle tahansa tekstiileistä tai käsitöistä innostuneelle.

Innostuin heti kaivamaan taas pitsiaarteeni esiin vain ihaillakseni taitoa, jolla ne on tehty, kauneutta ja herkkyyttä.

Pääsiäiseksi silitettyjä liinoja ei tarvinnut kaivaa esiin, ne odottavat lähestyviä pyhiä. Hienoimmat pitsit ovat vain ihastelua varten, mutta osaa raaskin käyttää. Nämä kuuluvat niihin käytettäviin.

kevätsadetta






Kevätsateinen harmaanmärkä viikonloppu kului junassa matkalla pääkaupunkiin ja sieltä edelleen Tallinnaan. Juhlimme hyvän ystäväni täysiä kymmeniä - ihania hauskoja ihmisiä, kaunis ja ruma Tallinnan kaupunki, hyvää ruokaa, prinsessakakkua...
Junassa perjantaina mietin, kannattikohan lähteä (matka kestää kuusi tuntia, istumista piisaa!), mutta kyllä kannatti! Vaikka nukkuminen jäi vähiin, heräsin tänään virkeänä töihin ja hoidin heti aamupäivällä monta rästissä ollutta hommaa.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

hyvää pääsiäistä?



Jokohan minun pitäisi toivotella hyvää pääsiäistä näiden kuvataulujen ja kahvipusseista askarreltujen roomalaissotilaiden päähineiden myötä? Tuntuu nimittäin aika harvakseltaan päivittyvän minun blogi.



Enimmäkseen olenkin keskittynyt kotona oleiluun ja käsitöiden tekemiseen. Pakko näköjään hiljentää vauhtia, jos aikoo saada yöllä nukuttua.

No, olenhan sentään ostanut uudet luistelusukset ja hiihtänyt, hiihtänyt, hiihtänyt.